woensdag 19 januari 2011

theater

Morgen bezoeken we de theatervoorstelling m2 van compagnie Ea Eo Ondertussen leggen we in het atelier een link tussen de expo over de dood in de middeleeuwen en een vierkante meter. Een danse macabre?Vrijdag krijgen we Paul Contryn en Willem Verheyden (DE MAAN) op bezoek. We werken mee aan het project Oikkonip van Het Firmament.
Ze komen ons het project toelichten: het verhaal, wat is scenografie in theater/figurentheater, demonstratie van verschillende poppenspeltechnieken,...

Enkele reacties op de theatervoorstelling m2:

Maarten: Ik vond het circus echt goed , omdat het niet was zoals ik verwachtte ( een clown met een rode neus , olifanten en tijgers ) maar het was een soort toneel met jongleer trucs erin verwerkt met een boodschap achter.
De boodschap was volgens mij het aantonen dat mensen worden uitgesloten ; toevallig de franstalige onder de vlamingen . Er werd altijd iemand gepest . De ruimte werd steeds kleiner en het leek op het einde dat hij uit zichzelf wegsprong .

Samy: heel goed, origineel voorgebracht en het jongleren en de humor momentjes gaven het iets extra, ik zou het zeker nog is kunnen gaan zien, maar dan niet met de kleintjes van het 3de en 2de jaar die heel kinderachtig deden en last hadden van hun puberteit tijdens de voorstelling.
de belichting was niet slecht en er waren een paar heel mooie beelden te zien + de muziek was heel goed gekozen!

Arno: ik vond het een interessant stuk omdat er een verhaal in zat en omdat ze goed samen werkten en zo heel moeilijke en spectaculaire dingen deden.

Laetitia: ik vond het leuk door de verschillende trucjes dat ze steeds op kleinere ruimte uitvoerden. Het was ook heel grappig en aandachttrekkend, het was nooit vervelend.

Vadim: Ik vond het wel interessant. 4 mannen waren een toneel aan het spelen over eenzaamheid en pesterijen in onze tijd. Er waren ook soms grappige momenten. Er was veel beweging.

9 opmerkingen:

Beg-Tsé zei

Goed idee van eens alles bij elkaar te zetten. Met wat "neuzen" ziet iedereen dan waar we mee bezig zijn want het zijn wel al een berg invals hoeken hé.

Jurgen zei

en toch komt het allemaal schoon uit...
Wat betreft dat neuzen, 't is fijn om eens de oudere berichten te bekijken. We houden het toch vol! (als we er aan denken)

igor zei

de circus voorstelling m2 was een heel toffe voorstelling, het was zeer grappig!
het thema van het stuk blijft voor mij echter nog vaag of het nu gaat over uitsluiting of de ruimte die je nodig hebd om in groep te kunnen leven.

Naomy zei

Het was een toppie voorstelling ! thumbs up aan de acteurs, ze hebben het goed gespeeld! een voorstelling dat mij gaat bij blijven !

stefanie zei

het was een top voorstelling !!! zot gedaan ook. het decor wordt verandert tijdens de voorstelling leuk om te zien 8D !!! ( mooie jongens!!!!)

romy zei

m2 was echt super. er zat drama in maar toch was het grappig.
elke mens heeft recht op zijn eigen m2;
ze moeten u niet aanraken als ge da ni wilt,
ze moeten niet te dicht komen als ge niet wilt,
dat beelden ze best wel goed uit met dat jongleren en duwen enz..

Morgane zei

Ik vond het een interessante theatervoorstelling, met veel humor. Je kon er echt in zien hoe dat de maatschappij eruit zag en dat je met verschillende mensen, nationaliteiten en culturen moet omgaan. En die acteurs moesten echt met veel in een kleine ruimte samenleven en die werd alsmaar kleiner en kleiner en die moesten dan hun activiteiten doorbrengen in een steeds kleinere ruimte. En er werd altijd iemand uitgesloten, wat erg was. Het brengt echt aan het denken hoe je omgaat met mensen en de verschillende culturen die je doorheen de dagen tegenkomt.

Leen zei

ik vond het een plezante voorstelling, want er zat een verhaal achter, en een betekenis.het was leuk dat de cteurs bezig waren met het publiek, en dat het niet een saai toneelstuk ofzo was (:

jasmien zei

ik vond het leuk omdat er was humor in heel speels, orgineel dat ze met hun ruimte speelde. De ruimte werd kleiner maar toch vonden ze iets boeiend om te doen op zo een kleine plaats.